De eerste wedstrijd van het seizoen is niet verlopen naar wens. 

In het eerste half uur waren er enkele uitvalspogingen, maar de wedstrijd bleef gesloten. Na de eerste keer het trio heuvels af te werken (Morette-Varent-Putberg) ontstond er een kopgroep waarbij niema
nd van de ploeg vertegenwoordigd was.

De kopgroep nam snel een grote voorsprong en de enige manier om nog een rol te spelen in het verhaal van Brussel-Opwijk, was door de sprong te maken met een select groepje. 

In de 3e van de 4 grote rondes nam het sterke BMC development team het heft in handen en trok door op de Varent. Meteen was er een afsplitsing waar ik ook deel van uit maakte. Als we naar de Putberg reden sloeg het noodlot toe en reed ik lek. Zo verloor ik aansluiting met de kopgroep en vele daaropvolgende groepjes van het versplinterde peloton. 

Wanneer de mecanicien van de ploeg (Mathias Gadeyne) mijn achterwiel had vervangen, kon ik de wedstrijd, die eigenlijk al verloren was, hervatten. Enkele kilometers later kwam ik mijn ploeggenoot Jacob Relaes tegen die ook de aansluiting had verloren met de groep vooraan door een valpartij.

Uiteindelijk hebben we met twee de wedstrijd verder gezet en elkaar blijven aanmoedigen om er nog een stevige training van te maken. 

Het algemene gevoel zat goed, al zal ik nog tijd nodig hebben om de ploegstage te verwerken. Volgende week nieuwe kansen in Brussel-Zepperen!

Cedric  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *