Van 23 tot 27 mei stond de Ronde van België op het programma. Ik kreeg van de nationale ploeg de unieke kans om in deze profronde van start te gaan. Een hele ervaring, waarvan ik een stukje met jullie zal delen. 

De eerste twee ritten verliepen vrij identiek omdat ze beide over een vlak parcours werden beslist. Een zeer snelle opening, met gemiddeldes die tegen de 50km/h aanleunden. In beide ritten probeerde ik meermaals zelf mee in een ontsnapping te sluipen, maar dat is, jammer genoeg, niet gelukt. Beide ritten eindigden in een massasprint. 

Op 400m van de aankomst in de eerste rit te Buggenhout kwam ik ten val, de schade bleef beperkt en kon zonder kwaaltjes in de 2e rit van start gaan. 

Op dag 3 stond er in Bornem een tijdrit van 10,6km op de planning. Een kort en technisch parcours waar ik een 37e plaats behaalde, geen hoogvlieger, maar absoluut niet slecht voor mijn eerste tijdrit tussen de groten. Met een gemiddelde van 48km/h strandde ik op 38 seconden van de winnaar Laporte.

Na de tijdrit was er een hoteltransfer van Nazareth naar Luik.

Hier vertrokken we de volgende dag voor de 4e rit in Wanze. Een hevige start van de wedstrijd zorgde al meteen voor verbrokkeling. 2 groepen slaagde erin om in de afscheiding te maken uit het uitgedunde peloton. Na de Muur van Huy zat ik in een 3e groep die later terug werd ingehaald door het peloton. Uiteindelijk besloot het peloton om gezamenlijk naar de aankomst te rijden. 

De laatste rit ging van start in Landen. Na weer een hectische start, duurde het weer even vooraleer er zich een ontsnapping kon vormen. In de laatste kilometers begon het hevig te onweren waardoor de sprintvoorbereiding zeer hectisch verliep. Na dat ik de sprinter zo goed mogelijk heb proberen te helpen in de finale, zat ook mijn ronde van België erop met opnieuw een 37e plaats en een 54e plaats in het algemeen klassement. 

Het was een hele ervaring om mee te maken, waar ik vooral veel van heb opgestoken (koersen met oortjes, wat te doen tussen de ritten, koersinzicht, …) . Zelf had ik een goed gevoel doorheen de wedstrijd, al ging het vaak dat ietsje sneller als bij de U23, wat het zeer lastig maakte. 

Ik zou graag Belgian Cycling bedanken voor deze unieke kans en verzorging tijdens deze Baloise Belgium Tour en ook voor al mijn andere selecties het afgelopen voorjaar. Mijn ploeg EFC-L&R-Vulsteke bedank ik ook graag voor de eerste seizoenshelft, de ploeg draait goed en dat merk je meteen! Een toffe sfeer en professionele begeleiding. 

Komend weekend maak ik een einde aan mijn eerste seizoenshelft in de Memorial van Coningsloo te Bonheiden, want de examens staan voor de deur en dat vergt wat voorbereiding. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *